In de vieringen klopt het hart van onze gemeente. We komen bijeen om God te loven en met elkaar te delen: blijdschap en verdriet, gebeden, liederen en verhalen, brood en wijn. Iedereen is van harte uitgenodigd om in de kerk 'op verhaal te komen'.

Rond het licht, dat leven doet
groeten wij elkaar met vrede;
wie in voor- of tegenspoed
zegen zoekt, mag binnentreden
(lied 287)

Wij willen graag een eigentijdse gemeente zijn. De liturgie in de eredienst is tijdloos, maar de eeuwenoude Bijbelse woorden zijn de inspiratiebron voor mensen van nu; voor ons persoonlijk leven en voor onze plaats in de samenleving. In de vieringen neemt muziek een belangrijke plaats in.


De eredienst worden in nauw overleg met de predikanten voorbereid door de Kerngroep Eredienst

 
         Klik op de afbeelding en lees op de
 jeugdpagina alles over de kindernevendienst

knop knd
Eens in de twee weken is er op donderdagavond 20:00u een bidstond in de kapel van de Maartenskerk of in de Koningshof. 
In de stilteruimte komen we bij elkaar om te bidden voor onze gemeente en voor de wereld om ons heen.
U bent van harte uitgenodigd hieraan deel te nemen wanneer u in de gelegenheid bent.
Informatie is te verkrijgen bij Geke Ouwens ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-43029401).


Het Kapelgebed is een activiteit vanuit de Kerngroep Pastoraat. Lees hier alles over Kerngroep Pastoraat
 
            Klik op de afbeelding en lees
     op de jeugdpagina alles over de créche

knop créche
  
Het Ad Hoc koor werkt ongeveer vier keer per jaar mee aan de kerkdienst. Er worden dan een- of meerstemmige liederen gezongen passend bij het thema van de kerkdienst. Daarvoor wordt er regelmatig vooraf geoefend, gemiddeld 4 keer een uur per week op de woensdagavond van 19:00 tot 20:00 uur in De Koningshof. Iedereen die het leuk vindt kan per dienst met de bijbehorende oefenavonden aanhaken. De repetitietijden worden aangegeven op de agenda van de Zondagsbrief.

Contactpersoon:
lydia


Het Ad Hoc koor valt onder de Kerngroep Erediensten



 

Op deze pagina vindt u alle activtiteiten die wij organiseren in het kader van het thema "Gemeente in beweging", waaronder het programma van de kerngroep Ontmoeten & Verdiepen (O#V).

Ook Kerk en Israël valt onder de kerngroep Ontmoeten & Verdiepen van onze gemeente. Op deze pagina laten wij u dan ook meekijken in de wereld van de bijbel, van Israël, die ook de wereld is van vandaag en de wereld van morgen. Wij beperken ons hier tot activiteiten, leerhuizen en avonden die in de regio plaats vinden en worden georganiseerd door commissies Kerk en Israël. Voor meer informatie over Kerk en Israel in de PKN kijkt u op www.protestantsekerk.nl/thema/kerk-israel

RepairCafe 120De Protestantse Gemeente in Doorn stelt zich graag open voor mensen van alle leeftijden en draagt bij aan een zorg- en duurzame samenleving. Dat doen we o.a. door diverse inloop- en ontmoetingscafés te organiseren. Duurzaamheid, betekenisgeving en ontmoeting zijn wezenlijke kernwaarden van deze activiteiten.

U bent van harte welkom op diverse inloop activiteiten! Alle activiteiten zijn in de Koningshof, Kerkplein 1 in Doorn (achter de Maartenskerk) te bezoeken.

Repaircafé
Als u zoekt naar een adres waar kleine reparaties worden uitgevoerd, dan is daar het Repaircafé.
Volg ons op https://www.facebook.com/repaircafedoorn.
     Iedere derde vrijdag van de maand van 13.30 tot 16.00 uur.

Lees meer door de ogen van een bezoeker en vrijwilliger....

Ontmoetingscafé 
Tijdens het Repair Café is er ook een Ontmoetingscafé, daar staat de koffie en thee klaar en als u zin hebt in een spelletje of een goed gesprek is dat mogelijk. Ontmoeten en gezellig bij elkaar zijn staan centraal.
Om te ervaren hoe het Repair- en Ontmoetingscafé Doorn werkt, kunt u natuurlijk het beste onze middagen komen bezoeken. Graag tot ziens tijdens onze RC en OC vrijdagmiddagen.
     √ Iedere derde vrijdag van de maand van 13.30 tot 16.00 uur.
Er is geen Ontmoetingscafé in de zomermaanden.

Om elkaar op een gezellige en ontspannende manier te ontmoeten organiseert de diaconie één keer in de maand een ouderenmiddag. Op oudere leeftijd worden de sociale contacten soms wat minder en dan is het goed om af en toe bij elkaar te komen. We zingen, lezen en bidden samen en komen met elkaar in gesprek. Regelmatig worden er foto's en films met uitleg vertoond of is er een spelletjesmiddag. Elk seizoen sluiten we af met een dagje uit. In de kersttijd en in de tijd voor Pasen organiseren wij een bijeenkomst, waarbij viering en maaltijd centraal staan. Bij al onze activiteiten is het mogelijk om gehaald en weer thuisgebracht te worden.


De Seniorenmiddag valt onder de Kerngroep Diaconaat.

Op donderdag komt om 19.15u een kleine groep gemeenteleden bijeen in de Kapel van de Maartenskerk.
In dat moment van maximum een halfuurtje wordt voor mensen en situaties binnen en buiten de gemeente gebeden; verder wordt gelezen, een lied gezongen en is er ruimte voor stilte.
Het is geen besloten groepje en iedereen die dit moment van bezinning en gebed wilt delen is ook van harte welkom !

NB.
Het Kapelgebed is elke donderdagavond uitgezonderd in de schoolvakanties en op feestdagen.
Op donderdagavond is er de gelegenheid om met elkaar te bidden voor onder andere gemeenteleden en de nood van de wereld.
Contactpersoon: Jaap van Drie

De Maartenskerkgemeente is opgedeeld in 6 secties. In deze secties zijn sectieteams actief. Een team bestaat (idealiter) uit een pastoraal ouderling, predikant, diaken, contactpersonen en Kruispuntbezorgers.
Lees hier de sectieindeling van de Maartenskerkgemeente.

Voor alle contactpersonen geldt dat ze binnen hun sectie oog en oor zijn; contacten leggen en onderhouden en zo aandacht hebben voor - en geven aan speciale situaties. In voorkomende gevallen kan een contactpersoon het contact verbreden indien speciale kennis of ervaring nodig is.

Regelmatig zijn er sectiebijeenkomsten. Op deze bijeenkomsten staat de ontmoeting tussen gemeenteleden centraal. Daarnaast hopen wij dat gemeenteleden tijdens deze ontmoetingen met elkaar in gesprek gaan over wat hen in hun geloof beweegt.


De sectie-activiteiten vallen onder de Kerkngroep Pastoraat. Lees hier alles over de Kerngroep Pastoraat

 
Mede door de de veranderende taak van predikanten, pastorale ouderlingen en sectiemedewerkers is er toenemend aandacht voor het kringenwerk binnen onze gemeente. Een kring biedt ruimte voor ontmoeting en verdieping binnen een kleine groep mensen die elkaar gaandeweg beter leert kennen en naar elkaar kan omzien.

Wie graag anderen wil ontmoeten en met hen in gesprek wil, is van harte welkom in ons kringenwerk.

Voor informatie en opgave voor één van deze kringen kunt u terecht bij de desbetreffende contactpersoon of bij de coördinator van het kringenwerk Martha Marie Bugel (06-55980047).


Kring Zeeheldenbuurt (sectie 2)

Toelichting

Ontmoetingskring

Begeleiding

Jan den Bok en Lies Mikkers

Contactpersoon

Jan den Bok (06-51523858)

Locatie

Meestal: Austerlitzseweg 40

Tijd

19.45 - 22.00 uur


Kring Schoonoord (sectie 4)

Toelichting

Ontmoetingskring

Begeleiding

Johan Beuckens en Friedhild den Toom

Contactpersoon

Friedhild den Toom (06-21230396)

Locatie

Bij Johan Beuckens, Schoonoordselaan 3

Tijd

14.30 - 16.00 uur


Kring Langbroek (sectie 5)

Toelichting

Ontmoetingskring

Contactpersoon

Martha Marie Bugel (06-55980047 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Locatie en tijd

In overleg


Leeskring 30’ers-50’ers

Toelichting

Per jaar leest en bespreekt deze kring een actueel en aansprekend boek over christelijk geloof en leven. Deze kring wordt gevormd door ongeveer 10 gemeenteleden in de leeftijd tussen de 30 en de 50 jaar.

Begeleiding

Sophie van den Berg-Hofstee

Contactpersoon

Marianne Brummel (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Locatie

Bij één van de deelnemers thuis

Tijd

20.00 - 22.00 uur

Frequentie

Van september t/m mei, eenmaal per maand


De Leeskring

Toelichting

In deze kring wordt vijf keer per jaar een roman en één keer in december werk van een dichter gelezen en besproken. De besprekingen gaan altijd eerst over de eigen leeservaring en daarna over de achtergronden en eventuele geloofs- en betekenislaag in het boek.

Begeleiding

Dick van As

Contactpersoon

Dick van As (410785 of 06-44442996)

Locatie

Bij één van de deelnemers thuis

Tijd

20.00 uur

Frequentie

6 keer per jaar



 

Kring Park Boswijk

Toelichting

Interkerkelijke koffie-met-gesprek-ochtend

Met inbreng van voorgangers en anderen uit diverse Doornse kerken wordt een onderwerp voor het voetlicht gebracht en besproken met daaromheen tijd voor koffie en contact

Begeleiding

Martha Marie Bugel

Contactpersoon

Martha Marie Bugel (06-55980047 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Locatie

Café-restaurant van Park Boswijk

Tijd

Maandagochtend 10.30 uur

Frequentie

Ongeveer 1x per 6 weken, aangekondigd in het BoswijkBulletin.


Iona-kring

Toelichting

Deze kring is aangesloten bij de Nederlandse Iona Groep.

Men oriënteert zich op ‘geloven vandaag’ vanuit de spiritualiteit van de Schotse oecumenische Iona Community. Deelnemers komen uit Doorn en omstreken voor maaltijd, bezinning, actie en viering.

Begeleiding

Stuurgroep vanuit de deelnemers

Contactpersoon

Arie van Dijk (06-37551348)

Locatie

Koningshof en Maartenskerk

Tijd

18.00 - 20.30 uur

Frequentie

6 keer per jaar, op zondagavond


BIJBELKRING NOORDWEST (SECTIE 2)

Toelichting

Bijbelkring. Momenteel lezen we het Evangelie van Johannes

Begeleiding

Sonja Bloemers (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Contactpersoon

Sonja Bloemers (06-53286649)

Locatie

Bij één van de deelnemers thuis

Tijd

10.30-12.00 uur

Frequentie

Elke 3 weken




De leiding van de kerk

De Kerkenraad
Zoals het geval is bij alle gemeenten van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) wordt ook onze Protestantse Gemeente in Doorn (PGD) geleid door de plaatselijke Kerkenraad. Deze kerkenraad wordt gevormd door drie predikanten (in deeltijd) en alle ambtsdragers (ouderlingen en diakenen), in totaal ca. 21 leden. Ouderlingen en diakenen worden voor een periode van vier jaren gekozen door de gemeente en in het ambt bevestigd. Deze periode kan twee keer verlengd worden met nog vier jaar. Predikanten worden als regel voor onbepaalde tijd beroepen.

Verantwoordelijkheden
De Kerkenraad is onder meer verantwoordelijk voor de zondagse eredienst, de zorg voor de missionaire, diaconale en pastorale arbeid en de geestelijke vorming. Tevens beheert zij het vermogen (de financiën) van de kerk, draagt ze zorg voor een goede communicatie met de andere kerken in de omgeving en zendt zij afvaardiging naar de classicale vergaderingen. Om deze zaken goed te kunnen behartigen wordt eens per vier jaar een beleidsplan opgesteld en worden plaatselijke regelingen vastgesteld waaronder de verkiezing van ambtsdragers, het beheer van het vermogen van de gemeente en de wijze van werken van de Kerkenraad. Deze regelingen worden vastgesteld en gewijzigd na de leden van de gemeente daarin gekend en daarover gehoord te hebben. De Kerkenraad fungeert binnen de gemeente als Bestuur en ziet toe op de uitvoering van de volgende zes kerngroepen:

De kerkenraad vergadert zes keer per jaar. Zij heeft onder andere de taak:
  • Het uitvoeren van besluiten van de kerkenraad
  • Het opstellen van een beleidsplan
  • Het vaststellen van de begrotingen en de jaarrekeningen
  • Het voorbereiden en uitvoeren van een beroepingsprocedure en van de verkiezing en benoeming van ambtsdragers
  • Het voorbereiden van afgevaardigden naar andere kerkelijke organen
Eén van de uitvoeringen van groot belang is een veilige omgeving. Dit wordt geregeld in de Privacy-verklaring en het instellen van vertrouwenspersonen.


Het Moderamen
Het Moderamen als dagelijks bestuur wordt gevormd door de voorzitter, een predikant, scriba, ouderling-kerkrentmeester, pastoraal ouderling en diaken. Het moderamen vergadert maandelijks. Zij heeft onder andere de taak:
  • Het voorbereiden, samenroepen en leiden van de bijeenkomsten van de kerkenraad
  • Het afdoen van zaken van formele- en administratieve aard en spoedeisende zaken
  • Het voorbereiden van de besluitvorming door de kerkenraad

     
De kerngroep Diaconaat wordt kortweg "de diaconie" genoemd.

Het bestuur van de diaconie bestaat uit de voorzitter, secretaris en penningmeester. Daarnaast zijn er een aantal diakenen.

Diakenen zijn gemeenteleden die benoemd zijn in het ambt van diaken. Zij hebben geheimhoudingsplicht en een belangrijke rol als voortrekker in de diaconale roeping van de gemeente. Die diaconale roeping kun je als volgt samenvatten:

  • delen van wat de gemeente aan gaven geschonken is (niet alleen collectes en giften, maar ook wat mensen zelf of samen voor andere mensen kunnen doen);
  • helpen waar geen helper is;
  • als mensen rondom Jezus opkomen voor vrede en gerechtigheid.

Om haar werk goed en onafhankelijk te kunnen doen, mag de diaconie zelfstandig besluiten nemen. Jaarlijks stelt de penningmeester een begroting en jaarrekening op, die aan de kerkenraad ter goedkeuring worden voorgelegd.

Behalve de diakenen zijn er allerlei diaconale werkgroepen binnen de diaconie:


2024 03 08 Diaconie organogram boom


Meer informatie over deze werkgroepen is te vinden via onderstaande links:

Door haar werk is de diaconie ook gesprekspartner voor andere organisaties op maatschappelijk terrein. Er is samenwerking met en/of (financiële) ondersteuning aan de volgende organisaties: Stichting Schuldhulpmaatje, Stichting Schuldhulp Utrechtse Heuvelrug (SHM), Stichting Voedselbank Utrechtse Heuvelrug, Stichting Timon, Het vakantiebureau. Daarnaast is er samenwerking met de gemeente Utrechtse Heuvelrug (o.a. Sociale Dorpsteams) en is er deelname aan het Netwerk Minima. Ook maakt de diaconie deel uit van het Diaconaal Platform Utrechtse Heuvelrug. 


Contact Diaconie
Wilt u meer weten over de activiteiten van de diaconie of welke (financiële) ondersteuning de diaconie u of iemand in uw omgeving zou kunnen bieden, neemt u dan contact op: 


Giften zijn welkom op bankrekeningnummer: NL14 RABO 0385 2175 52 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente te Doorn met vermelding van het doel.

  
Overal waar mensen elkaar ontmoeten en bijstaan in de naam van Christus is sprake van pastoraat.

Pastoraat is in feite: het omzien naar elkaar. Het is een verantwoordelijkheid van de hele gemeente. De gemeente kan een plek zijn waar je wordt opgevangen als dat nodig is, maar waar je ook bereid bent dat aan anderen te bieden in moeilijke tijden. In zekere zin zijn alle gemeenteleden elkaars "pastor".

De kerngroep bestaat uit zes pastoraatsouderlingen, drie coördinatoren, een secretaris en een predikant. Als groep komen zij geregeld bijeen om ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren. Door studie en bezinning willen zij zich in deze kerngroep verder toerusten voor hun werk in de gemeente.

Het pastoraat bezoekt gemeenteleden die behoefte hebben aan contact en die in tijden van voor - en tegenspoed belangstelling en medeleven van de kerkelijke gemeente verwachten. Het gaat hier om ontmoeting en een stukje meelopen met de ander in pijn en verdriet binnen het perspectief van Gods verhaal met ons mensen. Ook kan het pastoraat zich soms uitstrekken tot mensen die niet (meer) bij kerk en geloof betrokken zijn.

De gemeente is opgedeeld in secties (wijken). Voor elke sectie is er een team die onderlinge verbondenheid van de leden van de gemeente stumuleert. Lees hier alles over de sectie-activiteiten.

Andere taken van de pastoraatsouderling zijn onder meer:
  • Medeverantwoordelijkheid voor de kerkdiensten, in het bijzonder bij doopdiensten en op de laatste zondag van het kerkelijk jaar
  • Meedenken over beleid en koers van de gemeente in de Kerkenraad
  • Verwelkomen van nieuwe gemeenteleden
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter van de kerngroep Pastoraat, zie de contactpagina             
 

Activiteiten Pastoraat

  
De Kerngroep Eredienst verdiept zich in vragen rondom de liturgie en de wijze van vieren van onze gemeente. Zij werkt nauw samen met de predikanten aan de voorbereiding van de vieringen.

De werkvelden van de Taakgroep zijn:

Lees hier alles over de wekelijkse vieringen in de Maartenskerk 

Contactpersoon: dhr.Jon de Gier, Algemeen e mail adres

Heeft u een vraag of suggestie over de erediensten?
Wij zijn bereikbaar via het mailadres Kerngroep Eredienst op de Contactpagina

 
De kerngroep Ontmoeten#Verdiepen biedt activiteiten aan, waardoor we elkaar kunnen ontmoeten en ons (geloofs)leven kunnen verdiepen.

Elk seizoen sluiten wij met onze activiteiten aan bij het jaarthema van de Protestantse Kerk in Nederland. Dit is een gevarieerd programma voor jong en oud, waarin plaats is voor de bijbel, kunst en cultuur, ons mens-zijn en actuele maatschappelijke onderwerpen. Zo bieden wij onder andere lezingen aan en filmavonden, boekbesprekingen, meditatiemomenten, excursies, workshops en theater.
Nadere informatie vindt u onder programma O#V

Onze activiteiten zijn niet alleen voor de eigen kerkelijke gemeente bedoeld. In het kader van ‘Kerk van binnen naar buiten’ wordt ons programma nadrukkelijk ook aangeboden in onze regio-gemeenten en voor hen die minder kerkelijk betrokken zijn.

Mocht u suggesties hebben, dan vernemen wij dat graag!
U kunt ze doorgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ook als u vervoer nodig heeft kunt u ons benaderen.

Wij zien u graag bij onze activiteiten!

Contactpersoon: Marjoke Limpens-Timmer

  
Samen zijn we kerk, jong en oud. De kerngroep Jeugd geeft gevraagd en ongevraagd advies om kinderen en jongeren een actieve plek te geven in de gemeente. De kerngroep bestaat uit Frank Mulder, Marjet Niessen, ds. Sophie Van den Berg-Hofstee en jeugddiaken Hester van de Kaa.

De Maartenskerk heeft een breed aanbod voor kinderen en jongeren. Je leest er alles over op onze jeugdpagina 

Heb je een vraag of suggestie voor de kerngroep? Je kunt ons bereiken via ons mailadres op de pagina Contact.


Jeugd algemeen

Hieronder vindt u recente (verslagen van) activiteiten van onze gemeente.

In noodgevallen kunt u één van de onderstaande personen bellen:

Voor noogevallenhulp, zoals autovervoer/begeleiden naar ziekenhuis of specialist, een boodschap of medicijnen, kunt u altijd bellen.
De contactgegevens van de twee noodhulpverleners staan op de pagina Contact.


De kosten voor vervoer zijn € 0,30 per km + eventueel parkeergeld.


Het Hulpteam valt onder de Kerngroep Diaconaat.

 

Timon is een stichting voor hulpverlening en begeleiding aan jongeren en jongvolwassenen. Timon biedt deze hulp omdat veel jongeren en jongvolwassenen moeite hebben hun weg te vinden in het leven met zichzelf en met anderen in onze maatschappij en vervolgens dreigen vast te lopen.

De missie van Timon is: jongeren en jongvolwassenen, die dat nodig hebben, te helpen in hun ontwikkeling naar volwassenheid. Timon voert deze missie uit op basis van en geïnspireerd door de christelijke levensovertuiging. Timon helpt daarbij iedere jongere of jongvolwassene, iedere ouder of partner die een beroep op haar doet -ongeacht de eigen geloofs- of levensovertuiging van de hulpvrager.

De Protestantse Gemeente Doorn ondersteunt Timon financieel en door vertegenwoordiging in het algemeen bestuur.
De stichting Noodopvang is opgericht toen in 2001 de wet van kracht werd die uitgeprocedeerde en afgewezen asielzoekers na één maand op straat zette.
De noodopvang heeft de afgelopen jaren aan ongeveer zeventig mensen tijdelijk onderdak en leefgeld geboden. Dat was alleen mogelijk door de zeer loyale opstelling van de burgelijke gemeente, de financiele steun van de kerken en de vele vrijwilligers.
De zogenaamde pardonregeling van 2007 betekende voor veel bewoners van het opvanghuis een verbijfsvergunning en een nieuw perpectief. Voor drie bewoners lopen er nog procedures. Het voortbestaan van de noodopvang hangt af van de afloop van deze procedures. Tegelijk blijft er de hoop dat wet- en regelgeving voor asielzoekers en vluchtelingen in ons land zal worden aangepast zodat de noodopvang overbodig wordt.
Het zou mooi zijn als dat punt tussen nu en eind 2009 wordt bereikt!

De Protestantse Gemeente ondersteunt de stichting financieel en gemeenteleden draaien mee als vrijwilliger.
De stichting Noodopvang is opgericht toen in 2001 de wet van kracht werd die uitgeprocedeerde en afgewezen asielzoekers na één maand op straat zette.
De noodopvang heeft de afgelopen jaren aan ongeveer zeventig mensen tijdelijk onderdak en leefgeld geboden. Dat was alleen mogelijk door de zeer loyale opstelling van de burgelijke gemeente, de financiele steun van de kerken en de vele vrijwilligers.
De zogenaamde pardonregeling van 2007 betekende voor veel bewoners van het opvanghuis een verbijfsvergunning en een nieuw perpectief. Voor drie bewoners lopen er nog procedures. Het voortbestaan van de noodopvang hangt af van de afloop van deze procedures. Tegelijk blijft er de hoop dat wet- en regelgeving voor asielzoekers en vluchtelingen in ons land zal worden aangepast zodat de noodopvang overbodig wordt.
Het zou mooi zijn als dat punt tussen nu en eind 2009 wordt bereikt!

De Protestantse Gemeente ondersteunt de stichting financieel en gemeenteleden draaien mee als vrijwilliger.
  
bloemen2Er staan elke week 2 boeketten tijdens de dienst in de kerk. Deze zijn bestemd voor mensen die ziek zijn, in het ziekenhuis hebben gelegen, of een beetje troost en meeleven kunnen gebruiken.
Voor aanvang van de eredienst kunnen gemeenteleden hun naam op de begeleidende kaart schrijven.

De bloemen worden na de eredienst door één van de diakenen en iemand van onze gemeente bezorgd. Wij laten op deze manier blijken dat we als kerk naar elkaar willen omzien en aandacht voor elkaar hebben. Want 'de kerk' zijn we met en voor elkaar.


De Bloemengroet valt onder de Kerngroep Diaconaat.
  
Wilt u graag een kerkdienst bijwonen maar kunt u niet op eigen gelegenheid naar de kerk komen? Meld u dan aan voor halen en brengen. U wordt dan op zondagochtend voor de eredienst door een gemeentelid opgehaald en na afloop weer thuis gebracht.

Het telefoonnummer voor aanmelden is te vinden op de Contactpagina.


De Autodienst valt onder de Kerngroep Diaconaat.

Met KerkTV door de Week kan aan doordeweekse gebeurtenissen in de Koningshof of Kerk ook thuis worden deelgenomen! Dit verloopt met Zoom. Hiermee kan eenvoudig in woord en beeld contact worden gelegd. Wat moet u daarvoor doen?

Allereerst moet de Zoom-app eenmalig worden geïnstalleerd op uw laptop, computer of mobiel. In de Handleiding Zoom-app installeren staat hoe dit verloopt.
Daarna is het op uw computer/laptop gemakkelijk contact leggen met de volgende link. Klik op:

Zoom naar KerkTV door de Week

Met deze link start de app op en komt u automatisch in de digitale wachtkamer terecht en krijgt u kort daarna toegang tot de bijeenkomst. Bewaar deze link. Deze geeft ook in de toekomst toegang tot alle uitzendingen van KerkTV door de Week van de Protestantse Gemeente te Doorn.

Uit reacties hebben we begrepen dat deze link niet altijd overal op werkt. In dat geval moet u de Zoom-app starten en een ID en Passcode invullen. Hoe dat verloopt staat in de bijgaande Handleiding Zoom-contact.

Tot slot staan in de Handleiding Zoom-gebruik enkele tips voor gebruik van Zoom tijdens de bijeenkomsten.

Heeft u nog vragen over inloggen of gebruik? Kijk in Vragen over Zoom of deze beantwoord kunnen worden. Komt u er niet uit? Dan kan in Vragen over Zoom contact worden gezocht met het StreamTeam.

Met vriendelijke groet,

Namens KerkTV door de Week,

Kees Kraan

 


 

Zoom-meetings reserveren: http://bit.ly/Zoom-reserveren

hand op schouderDe werkgroep Verborgen Armoede heeft als doel om huishoudens die het financieel moeilijk hebben via eenmalige financiële interventies te ondersteunen bij huishoudelijke uitgaven die onverhoopt aan de orde zijn. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om noodzakelijke reparaties van apparatuur of de aanschaf van een fiets of wasmachine die het beperkte budget van deze huishoudens te boven kunnen gaan.


Daarnaast verzorgt de werkgroep jaarlijks een kerstactie, waarbij een kerstattentie in de vorm van waardebonnen wordt bezorgd bij adressen die in overleg met het sociaal dorpsteam worden geselecteerd. Indien de financiële middelen het toelaten organiseren we een zomeractie. Met deze actie geven we gezinnen met jonge kinderen, die met weinig rond moeten komen, een financiële bijdrage zodat ook zij een leuk dagje uit kunnen organiseren.

Om dit werk te kunnen doen, is de werkgroep afhankelijk van giften en de collecte-opbrengsten van onder andere de Maartenskerkgemeente en bijdragen vanuit de Caritas parochie Sint Maarten. Mocht u een gift willen doen aan de werkgroep Verborgen Armoede dan kunt u uw gift overmaken naar de bankrekening van de diaconie van de Protestantse gemeente Doorn NL14RABO0385217552 onder vermelding van “Gift Verborgen Armoede”

Heeft u een hulpvraag heeft voor financiële ondersteuning? Vraag aan via het mailadres van de werkgroep op de Contactpagina. Er wordt dan contact met u opgenomen.




De Werkgroep Verborgen Armoede valt onder de Kerngroep Diaconaat.
 

De Maartenskerkgemeente heeft een eigen app die bedoeld is voor iedereen die betrokken is of zich betrokken voelt bij wat er in onze gemeente gebeurt en op de hoogte wil blijven van de zaken die er spelen.
Hieronder zijn alle artikelen en berichten geplaatst rond het gebruik van de app.

Jeugd algemeen
knop créche     knop knd      knop kliederkerk      knop 12 plus

Van de allerkleinste kinderen tot tieners die al de stap naar de middelbare school hebben gemaakt. We vinden het belangrijk dat er voor hen allemaal een zichtbare plek in de gemeente is. Een plek waar ze op hun eigen niveau leren over God en de Bijbel, zich vertrouwd voelen, vrienden maken en gewoon een fijne tijd hebben.

Voor de allerkleinsten betekent dit een wekelijkse crèche waardoor ouders zorgeloos de kerkdienst kunnen meemaken. Voor basisschoolkinderen is er een kindernevendienst waar zij het verhaal van de zondag in hun eigen taal meekrijgen, en de tieners hebben een eigen 12+ groep die elke zes weken bij elkaar komt. Lees hierover alles via bovenstaande knoppen.

jeugdagenda2Agenda
Verder organiseren we door het jaar heen allerlei leuke activiteiten.
Zoals de Kliederkerk, een filmavond en het jaarlijkse kinderkerstfeest.
Neem hier een kijkje in de jeugd-agenda voor alle activiteiten en data
en kies per onderwerp de snelkoppeling voor meer informatie.