Medewerker Kindernevendienst


Waar in de kerk?

Kerngroep Eredienst

Wat houdt het in? Op allerlei manieren kinderen bekend maken met de Bijbelverhalen en wat die voor ons kunnen betekenen.
Op de zondag van je dienst ga je aan de hand van een Bijbelverhaal met de kinderen in gesprek, doe je een spelletje, laat je de kinderen het verhaal beleven, ga je samen knutselen, ……..
In de week voorafgaand aan je dienst bereid je de kindernevendienst voor met de dienstdoende predikant met gebruikmaking van materiaal dat aangereikt wordt (Kind op Zondag of BijbelBasics) of dat je zelf opzoekt.
Hoe blij maak ik hier anderen mee? Vraag dat maar aan de kinderen! We hebben het altijd reuze gezellig met elkaar. Zelf doen we dit stukje kerkenwerk met heel veel plezier. Het is zo fijn om met de kinderen samen te werken rond de Bijbel, hun verhalen te horen, te praten over wat hen bezig houdt.
Wanneer gaat het in? Per direct als je wilt. Eerst eens meekijken kan natuurlijk ook. Je komst is zeer gewenst, want na de zomervakantie willen we graag met enige regelmaat met twee groepen (jongsten/oudsten) gaan werken.
Project of voor een paar jaar? Graag voor een of meerdere jaren
Hoeveel tijd is ermee gemoeid en wanneer? We hebben ieder ongeveer eens in de 6 weken dienst. De week vóór de dienst kun je er een uur of misschien 2 mee bezig zijn. In de tijd van de voorbereidingen voor de projecten in de advent- en 40dagentijd zijn wat extra werkzaamheden.
Ouderling, diaken of andere verantwoordelijkheid? Geen ambtelijke verantwoordelijkheid
Met wie kan ik contact opnemen? Met Arie, Bas, Conny, Neline en Pieter Jan. Of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

terug naar overzicht 2