Wat is nog geloofwaardig? Deze vraag raakt de samenleving meer dan ooit tevoren. Het wordt steeds lastiger te achterhalen of we kunnen vertrouwen op de informatie die we ontvangen.

Een uitdaging waarmee ook media, politiek en de kerk te maken hebben. Gaat de huidige snelheid van informatiedeling ten koste van geloofwaardigheid? Kun je geloofwaardig zijn in een tijd waarin we streven naar maximale transparantie? Hoe geloofwaardig is de boodschap die je wilt overbrengen?

Op deze avond interviewen Arend Jan Boekestijn en Pieter Hoekstra elkaar over het thema “Geloofwaardig” in relatie tot media, politiek en kerk. Welke betekenis heeft de term voor hen in hun vakgebied? Hoe heeft die betekenis zich ontwikkeld over de afgelopen jaren en welke invloeden werken erop in? Het dubbelinterview wordt begeleid door Teun Monster. Na afloop is er de mogelijkheid voor de aanwezigen om te reageren en verder in gesprek te gaan.

Arend Jan Boekestijn is assistent professor bij de vakgroep geschiedenis van de Universiteit Utrecht, voormalig lid van de Tweede Kamer, Radio- en podcastmaker en spreker/dagvoorzitter.

Pieter Hoekstra is theoloog en psycholoog, ambulant predikant en directeur/bestuurder van het Nederlands Instituut voor Logotherapie en Existentiële Analyse (NILEA)

Datum
Maandag 22 mei 2023
Tijd
20.00 uur
Locatie
Koningshof
Begeleiding
Teun Monster
Entrée
Vrijwillige bijdrage (richtlijn € 6)