We verkennen de mooie vestingstad Gorinchem met een gids. Dan zullen we meer horen over ‘de martelaren van Gorcum’. En wist u dat er ook een schuilkerk is in Gorinchem?
 
‘s Middags gaan we met een boot naar slot Loevestein.
 
Op adem komen: dat moet Hugo de Groot ook gedacht hebben toen hij uit de boekenkist klom. In 2021 is het 400 jaar geleden dat Hugo de Groot ontsnapte uit de gevangenis in Slot Loevestein en op de Grote Markt in Gorinchem zijn vrijheid tegemoet ging.
 
In dit themajaar wordt aandacht gevraagd voor Nederlands grootste rechtsgeleerde, zijn leven en vooral zijn gedachtegoed. Zijn leven stond in het teken van vrijheid: de vrijheid om te kiezen, de vrijheid om te geloven wat en hoe je wilde. Juist tijdens zijn gevangenschap ontwikkelde hij ideeën over vrede, vrijheid en recht die vandaag de dag relevanter zijn dan ooit. 
 
Gids stadswandeling, overtocht met boot, koffie met gebak, lunch en vervoer zijn inbegrepen in het entreebedrag. Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen aan deze excursie.
 
Nadere details volgen in Kruispunt of via e-mail.
Datum Zaterdag  september 2021
Tijd 9.00 - 17.30 uur
Locatie Gorinchem
Begeleiding Fieke van der Kooij en Brechtje de Boer
Entree € 37,50 + toegang slot Loevesteijn (mat Museumkaart gratis)
Aanmelden Voor 15 september 2021 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.