‘De Poppenspeler van Warschau’ is een muzikale vertelvoorstelling gebaseerd op de gelijknamige roman van de Engels-Duitse schrijfster Eva Weaver.
 
Het verhaal speelt zich af in het getto van Warschau in 1939. Met zijn poppenspel probeert een tienerjongen iedereen op te vrolijken. Tot hij op een dag staande wordt gehouden door een Duitse soldaat en gedwongen wordt tot een geheim leven.
 
Welke keuzes maak je als het er echt op aan komt?

Lees meer...

Welkom!

Met plezier bieden wij u het programma 2021/2022 van de kerngroep Ontmoeten # Verdiepen aan. We kozen voor het jaarthema ‘Op Adem’.
 
Als er íets is waar de meeste mensen naar verlangen, na anderhalf jaar leven met corona-beperkingen, dan is het wel ‘op adem komen’. Opademen, nieuwe energie opdoen, in beweging komen, elkaar weer ontmoeten en het leven delen. We vertrouwen dat die nieuwe adem ons gegeven wordt. Dat die ons ingeblazen wordt, om het Bijbels te zeggen. In Genesis 2 lezen we hoe God de mens levensadem inblaast. Zo werd de mens een levend wezen. Het Bijbelse woord voor ‘adem’ (Ruach/Pneuma) betekent ook ‘wind’, of ‘geest’. 

Lees meer...

 

 
Op deze avond eten we eerst met elkaar frietjes. Daarna gaan we naar de ‘bioscoopzaal’ van de Koningshof en kijken samen op groot scherm naar ‘De Kleine Prins’ uit 2015. Dit is de verfilming van het wereldberoemde boekje van Antoine de Saint-Exupéry. 
 

Lees meer...

 

‘Speling’, tijdschrift voor bezinning, is een tijdschrift over eigentijdse spiritualiteit en mystiek. De bezinning richt zich niet alleen op herkenbare religieuze uitingen en vormen.

 

Lees meer...

 
We verkennen de mooie vestingstad Gorinchem met een gids. Dan zullen we meer horen over ‘de martelaren van Gorcum’. En wist u dat er ook een schuilkerk is in Gorinchem?
 
‘s Middags gaan we met een boot naar slot Loevestein.
 

Lees meer...

 
Twee jaar geleden was ds. Piet Schelling onze gast naar aanleiding van zijn boek ‘Denkend aan de dood kom ik tot leven’. Hierin deelt hij zijn gedachten over het levenseinde. Zijn doel is om anderen te stimuleren daarover na te denken.  Open en toegankelijk laat de auteur zien wat het levenseinde met hem doet.
 

Lees meer...

 

Prof. dr. Erik Borgman beschrijft in zijn boek ‘Waar blijft de kerk?’ de impasse, reddingspogingen en de gevoelens van rouw en onverschilligheid in een tijd van afbraak. Volgens Borgman moeten we ons nu niet afvragen welke taak de kerk ‘nog’ te vervullen heeft. 
 

Lees meer...

 

Il Postino (Italië, 1994, romantiek/drama)
De schuchtere visserszoon Mario woont op het eiland waar dichter Pablo Neruda zijn toevlucht zoekt.
 

Lees meer...