In verantwoordelijkheid en veiligheid

Met ingang van 25 september zijn er veel maatregelen versoepeld: de 1.50m. afstand hoeft niet meer en de coronapas voor plaatsen waar grotere groepen bij elkaar komen, zoals restaurants en theaters, is naar het idee van de landelijke PKN niet passend voor de kerk.

In dit geheel hebben wij als corona-adviescommissie, in samenspraak met de kerkenraad, gezocht naar een manier om in verantwoordelijkheid en veiligheid tot een nieuwe situatie te komen. Dat ziet er zo uit: nu wij de 1.50 m. afstand kunnen loslaten, zijn er in de diensten meer dingen mogelijk zoals avondmaal vieren en koffiedrinken! Ook kunnen er meer (tot 250) mensen op zondag naar de kerk komen. De registratie blijft; (de lijsten worden na 14 dagen vernietigd).
Van u als kerkganger verwachten wij dat u uw verantwoordelijkheid neemt en geen gezondheidsrisico voor anderen bent, dus gevaccineerd tegen -, genezen van -, of getest bent op corona. (Dit kan een zelftest zijn)
Verder is het belangrijk dat u, voordat u vlak naast iemand gaat zitten (of dichtbij iemand gaat staan), vraagt of die ander dat goed vindt. De plaatsing van stoelen maakt deze onderlinge zorgvuldigheid ruimschoots mogelijk.
Dit alles geldt op dezelfde wijze voor kerkelijke vergaderingen en bijeenkomsten van Ontmoeten & Verdiepen
En bij dit alles blijft uiteraard: bij klachten blijft u thuis!
 

Met een hartelijke groet van uw commissie van advies in corona-tijd.