RepairCafé en Ontmoetingscafé

RepairCafe 120De Protestantse Gemeente in Doorn stelt zich graag open voor mensen van alle leeftijden en draagt bij aan een zorg- en duurzame samenleving. Dat doen we o.a. door diverse inloop- en ontmoetingscafés te organiseren. Duurzaamheid, betekenisgeving en ontmoeting zijn wezenlijke kernwaarden van deze activiteiten.

U bent van harte welkom op diverse inloop activiteiten! Alle activiteiten zijn in de Koningshof, Kerkplein 1 in Doorn (achter de Maartenskerk) te bezoeken.

Repaircafé
Als u zoekt naar een adres waar kleine reparaties worden uitgevoerd, dan is daar het Repaircafé.
Volg ons op https://www.facebook.com/repaircafedoorn.
     Iedere derde vrijdag van de maand van 14.30 tot 16.30 uur.

Lees meer door de ogen van een bezoeker en vrijwilliger....

Ontmoetingscafé 
Tijdens het Repair Café is er ook een Ontmoetingscafé, daar staat de koffie en thee klaar en als u zin hebt in een spelletje of een goed gesprek is dat mogelijk. Ontmoeten en gezellig bij elkaar zijn staan centraal.
Om te ervaren hoe het Repair- en Ontmoetingscafé Doorn werkt, kunt u natuurlijk het beste onze middagen komen bezoeken. Graag tot ziens tijdens onze RC en OC vrijdagmiddagen.
     √ Iedere derde vrijdag van de maand van 14.30 tot 16.30 uur.
Er is geen Ontmoetingscafé in de zomermaanden.

Pappaenmamma café
Voor vader en moeders, gast-, pleeg- en oppasouders of opa's en oma's is het pappamamma café geopend. Tips en kennis worden uitgewisseld en de kinderen kunnen lekker (samen) spelen. Voor meer informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
     √ Iedere eerste vrijdag van de maand van 10 tot 11 uur (t/m oktober 2016)

Het p/mcafé is voor iedereen met (klein/gast/pleeg/buur)kinderen en aanstaande ouders. Je kunt de kinderen mee nemen, het hoeft niet.

Omdat een aantal ouders 10 uur een fijnere tijd vindt, gaan we door met testen van dit tijdstip tot en met oktober 2016 om te kijken of dit inderdaad een grotere opkomst oplevert. (Een ander deel vindt 15 uur 's middags een beter tijdstip.)

Het pappa- en mammacafé gaat wel door in de zomer op de eerste vrijdag van de maand ! Voor komende vrijdag 2 september en 7 oktober zijn we:
• niet in de Koningshof, maar op locatie! Verzamelen op het grasveld voorbij het Poortgebouw van Huis Doorn.
• Het tijdstip is ook anders: 10 uur i.p.v. 15 uur. (Ga niet meteen weg als je geen kinderwagen of een peuter op een fietsje ziet, maar loop vast een rondje.)
• Tip: neem een kleed en wat te eten en drinken en te spelen mee.
• Nb. Bij slecht weer of nat gras gaat het p/mcafé ook door onder het motto: "Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel." We wandelen dan van het grasveld bij Huis Doorn naar horecagelegenheid Rosarium. Koffie en thee zijn voor eigen rekening.

Aanmelden voor de appgroep: stuur je naam en 06 nummer naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vacatures pappa- en mammacafé:
- accountbeheerder: het kan even duren voordat je een reactie krijgt via bovenstaand mailadres, omdat er we op zoek zijn naar een vrijwilliger die de gelegenheid heeft regelmatig de mail te bekijken en tijd heeft om contacten met het Ontmoetingscafé, Maartenskerk en het Consultatiebureau te onderhouden plus uitnodigingen te verzenden. Voor vergaderen is geen tijd met kleintjes, dus overleg is per mail (en soms per app).
- 2 gastheren/vrouwen: we zoeken vrijwilligers (liefst zonder kleine kinderen) die hun handen vrij hebben om op te treden als gastheer/vrouw. Je verwelkomt ouders die er voor het eerst zijn en introduceert ze in de groep en indien er belangstelling voor is, geef je uitleg over de andere activiteiten van de Maartenskerk. (Als het p/mcafé in de Koningshof is, zet je koffie en thee en maak je zaal 2 klaar voor gebruik.) Het is fijn als je deelneemt aan de appgroep, maar dit is geen voorwaarde.

banner SAaM
Het Repaircafé Doorn is niet meer onbekend onder de Doornse bevolking. Er is aanloop van jong en oud met de meest uiteenlopende spullen. Kapotte rieten poppenwagens, een knoop van een jas die aangenaaid moet worden en mensen met oudere, bijna "exotische" apparaten. Het is altijd weer en verrassing wat je tegenkomt en niets is te gek voor de vele reparatievrijwilligers.

Lees meer...